Dulce tipic si renumit din orasul Mantova. Cea mai buna pereche pentru un Lambrusco di Mantova.

Ingrediente:

200 gr.faina alba
200 gr.faina de malai
180 gr.zahar
200 gr. migdale
100 gr.unt
100 gr.untura
2 galbenusuri
1 lamaie
1 plic zahar vanilinat
Unt pentru uns tava de copt
Sare

Mod de preparare:

Pentru a pregati aceasta prajitura amestecati faina alba cu cea de malai, zaharul, migdalele curatate si zdrobite, un varf de sare, zaharul vanilinat, coaja de lamaie.

Aranjati totul in forma de fantana iar in mijloc puneti cele doua galbenusuri, untul taiat cubulete si untura.Framantati bine totul.

La sfarsit aluatul trebuie sa fie neuniform, dar complet zdrobit, de aici si numele tortului. Ungeti o tava rotunda de tort cu unt, presarati cu faina de malai si aranjati amestecul sfaramat. Se da la copt in cuptorul preincalzit la 180* timp de 40 minute.

Dupa ce s-a copt tortul, se lasa la racit in tava si se tranfera pe platoul de servire .
Pofta buna!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *