Cu putina tristete si melancolie salutam vinul rosu Calinverno 2013. Un produs extraordinar, care ne-a adus multe gratificari auzind expresiile pozitive suprinse din partea celor care nu il cunosteau.

Cate “waw” si “Vai ce bun” am fost obisnuiti sa auzim la degustari.

Dar nu e nimic. In locul lui vine succesorul, CALINVERNO 2014 , care ajunge „imbracat” cu o noua eticheta, complet redesenata.

Nu se schimba nimic din punct de vedere tehnic, mai ales din punct de vedere al metodei de productie.

Reamintin ca acest vin poarta un astfel de nume datorita faptului ca strugurii sunt lasati la stafidire pe planta si se culeg pe la jumatatea lunii noiembrie, aproape de inceputul iernii. Adica,  Inverno, cum se spune in limba italiana. Strugurii mai stau la deshidratare, asezati in ladite, in incaperi inchise inca 30 de zile, producand o ulterioara concentrare de zahar.

Dupa vinificare, urmeaza o perioada de 18 luni in barique din lemn de stejar frantuzesc, si inca 12 luni in sticla.

Soiurile sunt cele tipice din zona Valpolicella adica: Corvina, Corvinone, Rondinella (prezente si la Amarone) plus Cabernet Sauvignon.

Rezultatul este un vin extraordinar, la care aproape ca nu se simte cel 15% de alcool, fiind foarte bine integrat. 

Ideal pentru  carne, mai ales de vanat, Calinverno  nu e de neglijat nici langa o prajitura de ciocolata.

Cu siguranta, merita incercat.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *